Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

10+3 ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ


10 +3 μέρη που πρέπει να δείτε πριν πεθάνετε

Οι άνθρωποι έχουμε καταστρέψει τον πλανήτη μας σε σημείο που ίσως και να μην χωράει επισκευές. Ευτυχώς όμως υπάρχουν ακόμη όμορφα βουνά, λίμνες μπλε νερά, υπέροχοι ωκεανοί με υπέροχα νησιά. Ο πλανήτης μας έχει πολλά μέρη που κόβουν την ανάσα και προκαλούν δέος. Τοπία που σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε και ταυτόχρονα να πραγματοποιήσετε με επιτυχία την απόδραση σας από την καθημερινότητα.
Στο dinfo.gr μαζέψαμε και θα σας παρουσιάσουμε τα 10 πιο εντυπωσιακά μέρη του κόσμου, αν και δεν είναι λίγοι όσοι πιστεύουν ότι «η ομορφιά είναι στο μάτι του θεατή». Αν θέλετε να μεγαλώσει η λίστα των υποψήφιων για επίσκεψη τοποθεσιών, απλά αφήστε σχόλιο με την δική σας πρόταση..

1. Το φαράγγι της Αντιλόπης, ΗΠΑ
Antelope Canyon, ΗΠΑ

Antelope Canyon, ΗΠΑ

Antelope Canyon, ΗΠΑ

Antelope Canyon, ΗΠΑ
Το φαράγγι της Αντιλόπης (Antelope Canyon), βρίσκεται στην γη των Ινδιάνων Navajo στο Page της Arizona. Στην πραγματικότητα μοιάζει περισσότερο με έναν όμορφο  ζωγραφικό πίνακα και λιγότερο με βράχια. Είναι το φαράγγι με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Αμερική μετά το Grand Canyon και όχι άδικα!
Οι απίστευτες πτυχώσεις των βράχων γίνονται πιο εντυπωσιακές το μεσημέρι. Τότε οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν κάθετα στα βράχια και τα χρωματίζουν με όλες τις αποχρώσεις του ερυθρού φάσματος. Ένα μοναδικό υπερθέαμα!


2. Phi Phi Islands, Ταϊλάνδη
Phi Phi Islands, Ταϊλάνδη

Phi Phi Islands, Ταϊλάνδη

Phi Phi Islands, Ταϊλάνδη

Phi Phi Islands, Ταϊλάνδη

Τα νησιά Phi Phi βρίσκονται στην Ταϊλάνδη, μεταξύ του μεγάλου νησιού Πουκέτ και της δυτικής ακτής Andaman. Εντυπωσιακές παραλίες, εκπληκτικά πετρώματα και ζωηρά γαλαζοπράσινα νερά γεμάτα με πολύχρωμα θαλάσσια ψάρια. Ίσως ότι πιο κοντινό στον Παράδεισο!


3. Μάτσου Πίτσου, Περού
Machu Picchu, Περού

Machu Picchu, Περού

Machu Picchu, Περού
Η αρχαία πόλη Μάτσου Πίτσου στο νότιο Περού είναι το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα του πολιτισμού των Ίνκα, που χάθηκε με απότομο τρόπο και που η εξέλιξη του ήταν και θα παραμείνει θέμα συζήτησης.
Βρίσκεται 2.430 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, στη μέση ενός τροπικού δάσους στο βουνό, σε ένα εξαιρετικά όμορφο περιβάλλον. Ιδανικός προορισμός αν θέλετε να προσθέσετε και μια δόση μυστήριο στην απόδραση σας.


4. Το Μέγα Σινικό Τείχος
Μέγα Σινικό Τείχος

Μέγα Σινικό Τείχος

Μέγα Σινικό Τείχος

Μέγα Σινικό Τείχος
Το Σινικό τείχος, είναι μια κινεζική οχύρωση που χτίστηκε από το τέλος του 14ου αιώνα μέχρι την αρχή του 17ου αιώνα, κατά τη διάρκεια της δυναστείας Μινγκ, προκειμένου να προστατευθεί η Κίνα από τις επιδρομές από τις μογγολικές και τουρκικές φυλές. Το τείχος εκτείνεται σε μήκος 8.851,8 χλμ, σύμφωνα με πρόσφατη μέτρηση, αποτελώντας το μεγαλύτερο σε διαστάσεις ανθρώπινο οικοδόμημα.
Το 1938 ο Χαλιμπάρτον Ρίτσαρντ στο δεύτερο βιβλίο των θαυμάτων έγραψε ότι το τείχος είναι το μόνο ανθρώπινο κατασκεύασμα που είναι ορατό από τη Σελήνη. Αυτός ο μύθος έχει διαδοθεί ευρέως, και έχει γίνει ένας από τους γνωστότερους αστικούς μύθους, ενώ μερικές φορές έχει γραφτεί ακόμα και σε σχολικά εγχειρίδια.
Σχετικά πρόσφατα όμως ο Ληρόι Τσιάο, ένας κινεζο-αμερικανός αστροναύτης, δήλωσε σε καθημερινή εφημερίδα της Κίνας ότι φωτογραφίες που λήφθηκαν από διεθνή διαστημικό σταθμό φαίνεται να επιβεβαιώνουν ότι το Σινικό τείχος μπορεί τελικά να γίνει ορατό με γυμνό μάτι υπό ορισμένους ευνοϊκούς όρους και εάν κανείς ξέρει ακριβώς πού να κοιτάξει.


5. Πέτρα Ιορδανίας
Πέτρα Ιορδανίας

Πέτρα Ιορδανίας

Πέτρα Ιορδανίας

Πέτρα Ιορδανίας


Πέτρα Ιορδανίας
Η αρχαία πόλη της Πέτρας θεωρείται ένας από τους εθνικούς θησαυρούς και το πιο διάσημο τουριστικό αξιοθέατο της Ιορδανίας. Η Πέτρα βρίσκεται περίπου 3 ώρες νότια του Αμμάν και αποτελεί την κληρονομιά των Ναβαταίων, ενός πολυμήχανου Αραβικού λαού, που είναι εγκαταστημένος στη Νότια Ιορδανία για περισσότερα από 2.000 χρόνια .
Αυτό που κάνει την Πέτρα ιδιαίτερα ελκυστική είναι η θέση της, που τη βρίσκουμε στο βάθος ενός στενού φαραγγιού χαραγμένου μέσα στην έρημο. Από την είσοδο ο επισκέπτης διασχίζει ένα εντυπωσιακό φαράγγι) μια απέραντη χαράδρα μήκους ενός χιλιομέτρου χωμένη μέσα στους χρωματιστούς θεόρατους βράχους που φθάνουν μέχρι και τα 100 μέτρα ύψος. φτιαγμένους από την πολύχρωμη άμμο της ερήμου.


6. Το εθνικό πάρκο Plitvice Lakes, Κροατία
Plitvice Lakes, Κροατία

Plitvice Lakes, Κροατία

Plitvice Lakes, Κροατία

Plitvice Lakes, Κροατία

Βρίσκεται στην ορεινή περιοχή Lika της Κροατίας και κάθε χρόνο αποτελεί πόλο έλξης πλήθους τουριστών. Το πάρκο είναι περιτριγυρισμένο από τα βουνά Plješevica, Mala Kapela και Medveđak, τα οποία αποτελούν μέρος των Δειναρικών Άλπεων.
Οι 16 καταρράκτες τροφοδοτούν συνεχώς με νερό τις λίμνες του πάρκου οι οποίες βρίσκονται σε διαφορετικό υψόμετρο η κάθε μία. Ο μεγαλύτερος καταρράκτης φτάνει σε ύψος τα 70 μέτρα.
Οι λίμνες είναι γνωστές για τον χρώματα τους, που κυμαίνονται από γαλάζιο σε πράσινο, γκρι ή μπλε. Τα χρώματα αλλάζουν συνεχώς ανάλογα με την ποσότητα των ορυκτών ή οργανισμών στο νερό και τη γωνία του φωτός του ήλιου.
Από το 1979 η περιοχή Lika έχει ενταχθεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς της UNESCO.


7. Preikestolen, Νορβηγία
Preikestolen, Νορβηγία

Preikestolen, Νορβηγία

Preikestolen, Νορβηγία

Preikestolen, Νορβηγία

Το Preikestolen, ή «άμβωνας του κήρυκα» βρίσκεται στην περιοχή Forsand της Νορβηγίας.
Πρόκειται για ένα τεράστιο βράχο, η κορυφή του οποίου είναι σχεδόν επίπεδη σχηματίζοντας ένα είδος φυσικής εξέδρας σε ύψος 604 μέτρων πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. Το ύψος σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο βράχος είναι σχεδόν κατακόρυφος, προσφέρει θέα που κόβει την ανάσα!
Η μοναδική πρόσβαση στο σημείο είναι ένα μονοπάτι μήκους 3.800 μέτρων ανάμεσα σε απόκρημνα βράχια.


8. Pamukkale, Τουρκία
Pamukkale, Τουρκία

Pamukkale, Τουρκία

Pamukkale, Τουρκία

Pamukkale

Pamukkale στα Τουρκικά σημαίνει «κάστρο από βαμβάκι» ένα όνομα που δεν απομακρύνεται πολύ από την πραγματικότητα. Είναι μια φυσική τοποθεσία στην επαρχία Ντενιζλί στη νοτιοδυτική Τουρκία.
Η περιοχή είναι γνωστή γιατί περιέχει ιαματικές πηγές αλλά και μεγάλες ποσότητες τραβερτίνη (είδος ασβεστόλιθου) που δίνει ένα κατάλευκο χρώμα στις μεγάλες βραχώδης επιφάνειες.


9. The Wave, Αριζόνα
The Wave, Αριζόνα

The Wave, Αριζόνα

The Wave, Αριζόνα

The Wave, Αριζόνα

Το Wave είναι ένα σχηματισμός πετρωμάτων ψαμμίτη  που βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, κοντά στην Αριζόνα και την Γιούτα. Περίπου 200 εκατομμύρια χρόνια πριν, η περιοχή αυτή ήταν μια αμμώδη έρημο, όπου τεράστιες αμμοθίνες μετανάστευσαν λόγω των εποχικών ανέμων.
Οι επιστήμονες που μελετούν το φαινόμενο  λένε ότι οι παλιές  αμμοθίνες μετατράπηκαν σε σκληρό συμπαγή βράχο κατά τη διάρκεια των αιώνων, ασβεστοποιημένος σε κάθετα και οριζόντια επίπεδα. Η διάβρωση από τον άνεμο και τη βροχή συνέβαλε στην δημιουργία αυτού του εντυπωσιακού φαινομένου.


10. Ισλανδία
Ισλανδία
Ισλανδία

Ισλανδία

Ισλανδία

Ισλανδία

Η τελευταία πρόταση των συντακτών του dinfo.gr δεν είναι απλά μια τοποθεσία αλλά μια ολόκληρη χώρα! Μια χώρα που η αλήθεια είναι ταλαιπώρησε αρκετούς επιβάτες αεροπορικών εταιρειών κατά καιρούς. Αλλά δεν παύει να είναι πολύ όμορφη!
Φωτιά και Πάγος σε έναν πανέμορφο συνδιασμό στο νησί των άκρων, όπου μερικοί από τους μεγαλύτερους παγετώνες της Ευρώπης επιβιώνουν παρέα με μερικά από τα πιο καυτά ηφαίστεια. Κάθε εποχή έχει την δική της μοναδική γοητεία και υπάρχουν πάντα ευκαιρίες για να δοκιμάσετε καινούργια πράγματα, να ανακαλύψετε την ομορφιά και να γοητευτείτε από τη φρεσκάδα και τα χρώματα της φύσης
2. Η λίμνη General Carrera βρίσκεται στην Παταγονία και μοιράζεται ανάμεσα στην Αργεντινή και τη Χιλή.

Αποτελεί ένα από τα μοναδικά αξιοθέατα στον κόσμο και ξεχωρίζει για τις μοναδικές σπηλιές που δημιουργούν τα τεράστια βράχια, αφήνοντας το καταγάλανο νερό να περάσει από το εσωτερικό τους.
Φωτογραφίες από Moraine Lake, Λέικ Λουίζ
3. Η λίμνη Moraine βρίσκεται στον Καναδά, στο κέντρο μιας μεγάλης οροσειράς, ενώ βασικό χαρακτηριστικό της αποτελούν οι εντυπωσιακοί αντικατοπτρισμοί των ελάτων στην επιφάνεια των υδάτων της.



4. Το Grand Canyon βρίσκεται στην Αριζόνα των ΗΠΑ και είναι το μεγαλύτερο του κόσμου.

Σε ορισμένα σημεία το βάθος της φτάνει τα 1600 μέτρα ενώ το μεγαλύτερο πλάτος της δεν ξεπερνά τα 29 χιλιόμετρα.

Τη διασχίζει ο ποταμός Κολοράντο, που ξεκινά από τα Βραχώδη όρη και χύνεται στον Κόλπο του Μεξικού.



5. Στη Μαλαισία βρίσκονται τα νησιά Phi Phi.

Στην ουσία πρόκειται για δύο νησιά: το Ko Phi Phi Don και το Ko Phi Phi Leh,το οποίο είναι μικρότερο.

Διαθέτουν πολλά ξενοδοχεία και εντυπωσιακές παραλίες, ενώ φημίζονται για τα φρέσκα ψάρια και τα πρωτότυπα κοκτέιλ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.dinfo.gr/?p=47460#ixzz1jk9w4YKo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου