Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Χρύσω, ένας μικρός παράδεισος στα Άγραφα

Βλέποντας σε μια εικόνα αυτό το πανέμορφο χωριό,  αποφασίσαμε
 με την πρώτη ευκαιρία να το επισκεφτούμε.
,, Αφού περάσαμε την πανέμορφη παλαιά Βίνιανη  ανηφοριζοντας σε απόκρημνους δρόμους μέσα στο καταπράσινο δάσος,  αντικρίζοντας στο βάθος το Γαβρινιτη (ποταμάκι)και το προσιλιακο όρος απέναντι σε πιάνει ένα δέος

Είμαστε είδη ψηλά και  αρχίζουμε να κατηφορίζουμε το μάτι μας βλέπει μόνο βουνά και δάσος χωριό πουθενά, Έχουμε πάρει λάθος δρόμο?? μπααα δεν υπήρχε και δεύτερος, και ξάφνου μετά από μια στροφή 180 μοιρών αντικρίζουμε ένα πανέμορφο φαράγγι που το διασχίζει ο δρόμος.
 Μπαίνοντας μέσα στο φαράγγι μας καλωσορίζει ενα εικόνισμα και αριστερά τρυπωμένο κάτω  από τα βράχια ένα γραφικό εκκλησάκι, Ο Άγιος Σεραφείμ. 
Ανεβήκαμε προσκυνήσαμε και γυρνώντας αντικρίσαμε ένα πολύ όμορφο πέτρινο γεφυράκι και από κάτω του βούιζαν τα  κρουσταλλένια νερά του χειμάρρου και καθώς διάβαιναν το φαράγγι το βουητό γίνονταν ακόμη πιο έντονο.  
Αφού απολαύσαμε τη δροσιά και ευχαριστήθηκε ο οφθαλμός μας συνεχίσαμε για το χωριό. Όλα πράσινα, η ελάτη του βουνού περικύκλωνε το χωριό τα πλατάνια στοιχισμένα μέσα στη ρεματιά , οι καστανιές και πολλά οπωροφόρα δέντρα  Παντού Εκκλησίες,  εκκλησάκια, και πέτρινες βρύσες. Στην κορυφή του χωριύ ένας μικρός καταρράχτης ορμώμενος από το βουνό έρχονταν να στολίσει το είδη στολισμένο περιβάλλον, και να δροσίζει το χωριό όπως και τα άλλα τρεχούμενα νερά. 

Περάσαμε ένα πανέμορφο μεσημέρι γυρίζοντας το χωριό αλλά δυστυχώς άνθρωπο δεν συναντήσαμε. Αυτό μας λύπησε αφάνταστα καθώς θα ήταν υπέροχο να απολαύσουμε το μεσημεριανό μας εκεί, και γενικά που δεν έχει αξιοποιηθεί αυτό το υπέροχο μέρος!! Έστω και έτσι αξίζει τον κόπο κάποιος να το επισκεφτεί 










 











1 σχόλιο: