Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

καλώς ήρθατε στο πατητήρι μας

Στα παρακάτω βίντεο θα δειτε τη διαδικασία που γίνετε ώστε το σταφύλι μας να γίνει μούστος
 Αφου κάνουμε την απαραίτητη καθαριότητα σε όλα τα εργαλεία μας, περνούμε το σταφύλι μας απο τη σταφυλιερα.  Στη συνεχεία το ρίχνουμε στο πατητήρι μας όπου το πατάμε. εαν θέλουμε να πάρουμε όλο το χυμό από τα σταφύλια, και δεν τα κάνουμε τσίπουρα, τα περνάμε από το μαγγανι μας οπου συλλέγουμε και την τελευταία ρανίδα του μούστου.

                   βιντεο (1)