Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

Το απίστευτα όμορφο χωριό Varenna της λίμνης Como.
Η Λίμνη Κόμο (ιταλικά: Lago di Como),  - Η τρίτη μεγαλύτερη λίμνη στην Ιταλία (μήκος 47 χιλιόμετρα, πλάτος έως και 4 χλμ.), και μία  από τις βαθύτερες στην Ευρώπη (έως και 410 μ.). 
Οι όχθες της λίμνης καλύπτονται με πλούσια βλάστηση, που κυριαρχείται από αμπέλια, συκιές, ροδιές, ελιές, καστανιές , πικροδάφνη, δάφνη, κυπαρίσσια, μυρτιές, και άλλη βλάστηση που προστατεύεται από τις Άλπεις, είναι μέρος της χλωρίδας της κοιλάδας Lombard πολύ πιο ζωντανή και  εντυπωσιακή. 

Την αρχαία βίλα στη λίμνη Κόμο είχε ο Βιργίλιος και ο Πλίνιος ο Νεότερος, στην εποχή μας τα ακίνητα απέκτησαν ο George Clooney, Vladimir Soloviev, και πολλοί άλλοι διάσημοι .
Το μοναδικό νησί στη λίμνη - Comacina.  Την ομορφιά της λίμνης μπορείτε να δείτε στις ταινίες «Συμμορία των Δώδεκα", "Casino Royal",  κλπ. 
Τα χωριά  Varenna και Bellagio βρίσκονται στην ανατολική πλευρά της λίμνης και έχουν τέτοια επιτυχία που  ακόμη και Comacina υστερεί μπροστά τους. Το πρόβλημα της ανατολικής πλευράς είναι ότι αυτή η παραλία είναι σχεδόν χωρίς το φως του ήλιου, έτσι υπάρχει πάντα μια ζοφερή ατμόσφαιρα με πλήξη και μελαγχολία. 
Τυχερές είναι μόνο η Varenna και το Bellagio: δεδομένου ότι είναι στην "καλή" πλευρά της  λίμνης. Η Lecco, παίρνει το φως του ήλιου, και μαζί του τη χαρά, τη διασκέδαση και την πολυτέλεια.
Απολαύστε! 

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου